Sundhed

Zhongxin Health 丨 Health Live Broadcast, der jager ældre

Redaktørens note:
Dette er Minsheng -efterforskningsbureauet.Følg det, du vil være opmærksom på, hvad du ikke er opmærksom på, undersøge, hvad du vil se og ikke se.
China News Service, den 25. juni (reporter Zhang Ni) Nourishing Qi og Blood, der styrker milten og maven, lærer dig et trick til at løse de gamle problemer med din krop …
Når man ser skubbet fra så korte videoer, kan mange ældre ikke undgå at klikke på for at se, hvad der skete. Gebyrermindelser.Som et resultat betalte nogle ældre mennesker deres hjerter og tilføjede WeChat med en sundhedslærer.
Det vil sige fra dette trin, at ting gradvist kommer ud af kontrol …
Et par dollars kommer ind i gruppen, skjult bag ryggen
“Jeg blev drænet fra den korte videoplatform for at komme ind i en sundhedsgruppe. Jeg gik i klassen hver dag. Jeg gjorde normalt ikke det til tiden. Kun denne gruppe kunne ikke flytte, og jeg brugte også en masse penge på at købe noget helbred Plejeprodukter.
Dette er ikke et eksempel.Nogle netizens sagde, at deres mor blev trukket ind i en sundhedsgruppe af slægtninge og levede i navnet på undervisning i sundhed og sundhed.
På den sociale platform delte nogle netizens deres familiemedlemmer
For nylig tilmeldte Zhongxin Health til et sundhedskursus gennem en kort videoplatforms dræning og stødte også på den komplette proces med “at komme ind i gruppe -punching i klasse -høje gebyrer” rapporteret af netizens.
Først og fremmest placerer denne form for undervisning i sundhedsvæsenet reklame -videoer på den korte videoplatform. Normalt vises disse levende udsendelser i form af et privat domæne.
Siden de kom ind i gruppen er flere mennesker, der hævder at være en senior sundhedslærerdisciple i gruppen, begyndt at styre de studerende strengt.Rapporter de fysiske symptomer for at bedømme forfatningen, se live udsendelser lytte til sundhedsviden og øvelser på et udpeget tidspunkt og rapportere sig selv til at øve i gruppen hver dag … hvis eleverne glemmer at se live -udsendelsen eller ikke rapportere praksis , de lærere, der er ansvarlige for styring af ledelsen, vil stadig være ansvarlig for at styre ledelsen.
Dette er dog bare fortovet for den sidste opladning.Efter et par dage efter live -tv -kurset begyndte det virkelige højdepunkt.
På kursets sidste dag vil lærerne i gruppen dukke op “Big Gift Package” og informere eleverne om, at de efter at have betalt undervisningsgebyret på næsten 2.000 yuan, kan de fortsætte med at lytte til opfølgningskurserne, og En række sundhedsprodukter vil blive ledsaget.
“Klassekammerat, du kan ikke se kurset uden at tilmelde dig.”
Efter nogle ord følte de studerende, at de så ud til at have hentet den store billige og placeret ordren direkte på stedet.
Den rutine, der ikke kan tages ud: Privat domæne Live Broadcast+Brainwashing+Pursuit
Nogle mennesker undrer sig måske, hvorfor er de ældre, der altid har været sparsommelige og let kan trækkes ind i WeChat -gruppen af ​​fremmede og er villig til at tilbringe meget?Svaret er den sammenlåsende rutine.
Først og fremmest vil disse institutioner under Sundhedsbanneret screene målpopulationen på den korte videoplatform, gratis sundhedsvidenskab eller lavt -omkostnings sundhedskurser som en dræningsindgang og bringe potentielle kunder ind i det “private domæne live udsendelse” af den Chatgruppe.Fra brancheeksperternes perspektiv er det vanskeligt for platformen at effektivt føre tilsyn med sådanne live tv -rum.
Da de potentielle kunder trådte ind i chatgruppen i det private domæne live udsendelse, begyndte de såkaldte mentorer og klasselærere at udføre målrettet undervisning i gruppen i gruppen.Efter at have indgået gruppen skal studerende rapportere deres alder og fysiske tilstand.”Tag ikke medicin eller injektioner”, “Fjernelse af affald i kroppen”, “Mindre penge til at bruge mindre penge” … En række ord kan let forstå de ældre præferencer, og lærerne siger, at det at praktisere kan kontrollere højt blod tryk og slippe af med langvarig medicin.
Dialog mellem gymnasieelever og lærere i sundhedsgrupper
“Dit problem hører til Qi -stagnation og blodstase”, “Hvis du er blokeret, skal du mudre det” “Det er stadig den spirende periode nu. Hvis der ikke er kontrol og kontrol, vil det komme videre …”
Fra tid til anden er der studerende, der konsulterer læreren i gruppen, hvad der selvfølgelig skal gøre, der er kun et svar: følg læreren for at lære sundhedslektioner.
Lærerne i gruppen vil også vise deres dedikation til eleverne. at opfordre eleverne til at gå online.
Naturligvis er klimaks i rutinen den endelige klasse.
“Har du nogensinde beregnet en sådan konto? Hvor meget koster det at gå til hospitalet for at se en læge hvert år? Hvor meget koster det at gå til fysioterapi og købe sundhedsprodukter?” Slip dig.
En række kontinuerlige og lang -term private meddelelser “overtalelse” får dig til at føle, at læreren virkelig er bekymret for dit helbred, og du er ikke ked af læreren.Det, der er mere spændende, er, at mange “praktikanter” direkte vil udsætte deres registreringsregistre i gruppen for at modregne atmosfæren af ​​varmt salg af sundhedslektioner.Forskellige offensiver er vanskelige at kæmpe for.
Netizens deler deres egne ældre sundhedsmæssige hjernevask på sociale platforme
Derudover vil de lægge pres på ældre for at være bange for at blive syg og lægge pres på ældre.Nogle netizens udsatte på sociale platforme, og en sundhedsskole truede endda de ældre derhjemme med ord som “fortryder” at betale på hospitalet efter ikke at have rapporteret klassen “og andre ord for at forårsage psykologisk pres.
Ensomme gamle mennesker og lovlige grå områder
På den ene side høster en række sundheds- og sundhedsmæssige live -udsendelser vanvittigt ældre.
Li Enze, administrerende direktør for Public Welfare Law Center for Beijing Yizai Law Firm, sagde i et interview med Sino -Singapore Health, at artikel 17 i reklameloven klart siger, at undtagen medicinsk, medicin og reklame for medicinsk udstyr, enhver anden anden Annoncer er forbudt for sygdomsbehandlingsfunktionen.
Ved at tage deres propagandaord som et eksempel hævder nogle live tv -grupper, at de ikke behøver at tage medicin og se en læge efter at have kontrolleret færdighederne hos professoren i sundhedskurser.Oftere, “kan behandle og helbrede en bestemt sygdom” i live -udsendelsen. Baby “. Det er vanskeligere at afgøre i sagen.
Om overvågning af studerende, der ser live -udsendelse og rapportering af læringsprogrammer, er også nødvendig for at bedømme i henhold til den faktiske situation.Men hvis disse institutioner benytter lejligheden til at sælge nogle tre gratis sundhedsprodukter i Live Broadcast Room, er de mistænkt for at have overtrådt love såsom lov om produktkvalitet og fødevaresikkerhed, og deres juridiske ansvar skal undersøges.
I Li Enze’s opfattelse er det som svar på sådanne spørgsmål nødvendigt at fjerne blokering af rapporteringsmekanismen.
I virkeligheden valgte nogle børn imidlertid at “lade det gå” efter at have opdaget, at ældre var afhængige af sundhedslive -udsendelsen.
“Min bedstemor studerer stadig i den WeChat -gruppe nu, fordi hun er besat af sig selv, og familien har ikke tvunget ældre til at trække sig tilbage.”
Mr. Wu fortalte Zhongxin Health.
“Jeg får mere i disse WeChat -grupper, der kan være ‘følelsesmæssig værdi’. Nogle mennesker” Boo the Cold “hver dag og tvang ældre til at trække sig tilbage i tilfælde af at være vred på hende.”
Måske, ud over lovgivningsmæssige velsignelser, er det at give de ældre mere kammeratskab, reducere deres frygt for sygdom og død den mest nyttige medicin.(over)
Rapport/feedback