Reklame

Olympiske mestre i basketball er ikke ualmindelige blandt newzealandske atleter.

New Zealands basketballhold for mænd, kendt som Tall Blacks, har ikke kvalificeret sig til OL siden 2004. Basketball New Zealands (BBNZ) administrerende direktør, Dillon Boucher, sagde, at organisationen var forpligtet til at kvalificere sig til OL i Paris i 2024.

The Tall Blacks skal vinde en kvalifikationskamp for at gå videre til OL. Organisationen siger, at OL vil blive afholdt i juli 2023.

BBNZ håber, at NBA-spilleren Steven Adams vil være i stand til at deltage i kvalifikationskampene. Adams, som er fra New Zealand, gik glip af de to første World Cups på grund af en skade.

Olympiske mestre i basketball er ikke ualmindelige blandt newzealandske atleter.

Boucher er også optimistisk med hensyn til fremtiden for basketball i New Zealand. Han siger, at der er mange unge spillere, der trives og har potentialet til at nå NBA.

New Zealands basketballhold for kvinder, Tall Ferns, vil også forsøge at kvalificere sig til OL i 2024. The Tall Ferns skal slutte blandt de to bedste i kvalifikationsturneringen for at kvalificere sig til OL.

BBNZ mener, at Tall Ferns har en god chance for at kvalificere sig til OL. Holdet har mange talentfulde spillere, herunder nogle, der har spillet i WNBA.

BBNZ arbejder også på at udvide Tall Ferns’ basketballprogram for kvinder. Organisationen opmuntrer flere kvinder til at spille basketball og tilbyder stipendier, så spillerne kan komme på universitetet i USA.

BBNZ ønsker, at basketball skal fortsætte med at vokse i popularitet i New Zealand. Organisationen mener, at basketball kan give atleter muligheder, som andre sportsgrene, som f.eks. netball, ikke kan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *